Site Network: K2 | Resartists | Artist projects |

 

K2 Güncel Sanat Merkezi



P2P İzmir_ Sergi Duyurusu:


P2P İzmir Workshop dokumantasyon sergisi
Açılış: 23 Mart 2007, Cuma: 18.00

Tarihler: 23 Mart – 1 Nisan 2007, K2 Galeri,
Katılımcılar:
Elmas Deniz (Izmir/Istanbul TR), Borga Kantürk (Izmir TR), Merve Sendil (Izmir TR), Taylan Ozdere (Istanbul TR), Andrew Paterson (Helsinki FI), Richard Widerberg (Helsinki FI), Veronica Wiman (Stockholm SE), Anna Ådahl (Stockholm SE).

Etkinlik Hakkında:
K2 Sanat Merkezin’de 22-25 Şubat 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilen Peer2peer İzmir başlıklı uluslarası workshop kapsamında gerçekleştirilen bir dizi etkinliğin ardından, 15 Mart 2007 tarihinde açılacak bu sergi bir çeşit dokumantasyon niteliği taşıyacak.
Sergi Katılımcı Sanatçıların Peer2peer kavramı ve bu çerçeveye yakın duran bir dizi yan kavramın üzerine odaklanmakta. Bu süre zarfında İsveç, Finlandiya ve Türkiyeli sanatçıların biraraya gelişinden doğan kollektif düşünce paylaşımı ve sonrasında bu konu bağlamında bireysel üretim alanları üzerinden ortaya çıkardıkları bir dizi proje, sunuya dair yazılı, işitsel ve görsel kalıntılar galeri mekanında izleyiciyle buluşacak.
"Sergi tamamiyle Peer to Peer kavramı üzerinden bu süreci yaşayan workshop sanatçılarının, ortaklıkları ve farklılıklarıyla, deneyimsel süreci vurgulayarak, referans kaynaklarını ve sonuçlar toplamını, sanatçıların farklı üretimleri üzerinden biraraya getirmeyi hedefliyor. Bu bakımdan son yıllarda sıkı bir internet kullanıcıları olan bizlerin, kimi yerde içerisine dalmaktan kendimizi alamadığımız Peer2peer sistemlerinin yarattığı serbest dolaşım ve kaynağa, veriye kişiden kişiye aracısız ulaşım olanağı üzerinden yapılabilecek bir tartışmayı dijital alandan çekip, sosyolojik boyuta taşımaya ve sanatsal pratikte yeniden tarif etmeye çalışıyor."
Peer2peer hakkında:
"Peer2peer", özellikle iletişim teknolojileri kaynaklı bir terim olarak kişiden kişiye veri transferini tanımlıyor. Bilginin, özellikle internet üzerinden kullanıcılarına açık ve ücretsiz iletilmesi ve tekelleşmenin karşısına paylaşımcı ve katılımcılığı destekleyen bir felsefeyi koyuyor. "Açık Kaynaklı Yazılımlar" bilgi paylaşımı ve bilginin dönüşümünde coğrafi iletişimlerin yerine ilgilenilen konuya göre bir araya gelen kişiler arası iletişimi sağlıyor. Kazaa, LimeWire, Emule gibi kişisel bilgisayar verilerinden bir diğer kişisel bilgisayarın verilerine bir protokol, karşılıklı sözleşme dahilinde aracısız paylaşım şansını sunan bir dizi yazılım örneklerinde olduğu gibi bilgi üretimi ve dağılımının demokratikliğinin sorgulanmasın da imkan tanıyor.
P2P Izmir, Workshop Documentation Exhibition

Dates: March 23rd – April 3rd 2007, K2 Gallery,

Participants:
Elmas Deniz (Izmir/Istanbul TR), Borga Kantürk (Izmir TR), Merve Sendil (Izmir TR), Taylan Ozdere (Istanbul TR), Andrew Paterson (Helsinki FI), Richard Widerberg (Helsinki FI), Veronica Wiman (Stockholm SE), Anna Ådahl (Stockholm SE).

About the exhibition:

The exhibit scheduled to open on March 23rd 2007, will serve as documentation for Peer2Peer Izmir Workshop and associated activities held February 22-25, 2007 at K2 Contemporary Art Center.

Exhibition focuses on the way participating artists perceive the concept peer2peer and other closely related concepts. During the exhibition, written and visual material along with sound recordings, being results of collective thinking and produced as part of personal projects and presentations by Swedish, Finnish and Turkish artists, will be presented to audience in the gallery space.

Exhibition aims to bring together referential frames and conclusions of participating artist through their work dealing with concept of peer2peer, while at the same time emphasizing the experiential process along with differences and similarities between these artists. In this respect, it translocates a likely discussion on peer2peer systems concerning unmediated and unrestricted distribution to a sociological dimension, and aims to redefine it within artistic practice.

About Peer2peer:

As a term originated in communications technology, peer2peer stands for person to person data transfer. It offers a philosophy of free distribution and sharing against monopolized conventional distribution channels. As in the cases of peer2peer software, like Kazaa, Limewire and Emule, which offer unmediated sharing through a common protocol, they offer an opportunity to question how democratic information production and distribution means are.
(translated by Taylan Özdere)

posted by K2 @ 12:41 PM,




Check out my Slide Show!

posted by K2 @ 5:44 PM, ,




Mercek - Mercimek: Başka Şehir/Ali Cherri/Nur Muşkara


07.03.2007 - 15.04.2007 / Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri

Çocukluk ve ergenliğini Lübnan iç savaşı (1974-1991) esnasında yaşayan Ali Cherri, Un Cercle autour du Soleil/A Circle around the Sun (2005) videosunda, savaşın gündelik yaşamın bir parçası olduğu, savaş deneyiminin artık ve mutlaka ‘travmatik’ olarak tanımlanamayacağı Beyrut’u, savaşın sona erdiğini öğrendiğinde içine düştüğü beklenmedik güvensizlik duygusunu yıllar sonra tekrar kurguluyor. Kişisel bir hikayeyi ve o kentte yaşayanların kolaylıkla tanıyacağı ardı arkası kesilmeyen ‘çirkin’ kentsel dokuyu bir araya getirerek, savaşla yaşama deneyimini hissettirmek için bir dil bulmaya çalışıyor.

Nur Muşkara’nın İzmir’de çektiği fotoğraflarıysa, neredeyse gerçeküstü bir etkiyi yaratmaya başlıyor. Özellikle büyük kentlerde, bir yerden bir yere gitmek başlı başına bir seyahat sayılabileceği halde, çoğu zaman yoldan çok, varılacak yer ve sonrası yol boyu yolcuyu meşgul eder. Muşkara’nın fotoğrafları, kentin içinde her gün yaptığımız fakat belki ancak fotoğraflandığında inanacağımız bir tanıklığı belgeliyor.

Ali Cherri, Beyrut, 1976, American University in Beirut Grafik tasarım bölümünden mezun oldu (2000). Yüksek lisans derecesini ‘Performing Arts’ alanında DasArts’da (Amsterdam) tamamladı. Burada, “As Dead as Ever” (ders/performans, 2002) ,RedRum (Guy Amitai ile video enstalasyon, 2003) ve “Un Cercle Autour du Soleil” (video,2005) (FAAP dijital sanatlar ödülü, VideoBrazil, Sao Paulo - Brazil) üretti.

“Give me a body then”(performans, 2005) isimli işini Diskurs 05 – genç performans sanat festivali Giessen – Almanya’da ve ‘Home Works III – a forum on cultural practices’ Beyrut’ta gösterdi. Halen VideoBrazil kapsamında Sao Paulo’da bir ‘art residency’ programına katılmaktadır.

Nur Muşkara, İzmir'de yaşıyor ve çalışıyor. Eğitimine Ankara'da başlayıp, Paris'te devam etti. 2004 Dokuz Eylül ÜniversitesiGüzel Sanatlar- Resim Bölümü mezunu.

Katıldığı sergiler:
2006- "Değişirsem Korkma". Kişisel sergi. K2 Oda sergisi. Kardıçalıhan- İzmir.
2006- "Sıradan Yansıyanlar". Proje: Philippine Hoegen, Sylvia Kouvalis. K2 Sanat Galerisi. Kardıçalıhan- İzmir.
2006- "Misafir Odası/ Proje 03". Proje: Dokuz Eylül Üniv. Öğretim Görevlisi Borga Kantürk. Ege Üniv. Atatürk Kültür Merkezi- İzmir.
2004- "Çatı" Karma sergi. Proje: Dokuz Eylül Üniv. Doç.Murat Özdemir. Kardıçalıhan- İzmir.



Sergi tarihleri :
7 Mart - 15 Nisan 2007
Açılış: 7 Mart Çarşamba, 18:30

http://kasagaleri.sabanciuniv.edu/07mercekmercimek.html

posted by K2 @ 2:30 PM, ,