Site Network: K2 | Resartists | Artist projects |

 

K2 Güncel Sanat Merkezi



"ASİT/TOZ"

"Asit/Toz", silme eyleminin hem etkin hem de edilgin karakterini ortaya koymaya çalışırken; bir yandan da varolan tarifler üzerinden yeni bir durum yaratan öznel yorumları, birçok disiplinden örnekleriyle bir mekanda topladı.

Bozulma, aşınma, tahrif etme, kapatılma-kapatma, müdehale etme, yırtma, yıkma, yakma, örtme, düzeltme, çizme, temizleme, dönüştürme, parçalara ayırma, koparma, yok etme, unutma, misenformasyon, dezenformasyon,..

Tüm bunlar bazen eylemin kendisine hizmet ederken, bazen de silinenin varlığını daha da korumaya, saklamaya, başka bir biçimde-boyutta varlığını sürdürmesine de yardım edebiliyor. Bazense silme eylemi sonrasında ne "silinecek" elimizde kalıyor ne de üzerine gelmesi tasarlanan "yeni"...

Tahmin edilemeyen bambaşka sonuçlara gebe olan "Asit/Toz" farklı disiplinlerden sanatçıların silme eylemi üzerine yarattığı çeşitlemeleri 3-23 Nisan tarihleri arasinda K2 Sanat Galerisi'nde biraraya getiriyor.

Katılımcılar: Barış TANYILDIZI, Süleyman HANDAN, Halil VURUCUOĞLU, Aslı ÇAVUŞOĞLU, Damla KIZILTUNÇ, Gülcan ŞENYUVALI, Sebnem AYDIN GÜNDÜZ, Ali KILIÇ, Ahmet UHRİ, Seda HEPSEV, Habip UYANMAZ, Barış Ö. GÜLER, Bilgehan YILMAZ, Oğuz KOCAOĞLU, Tuğba ATALAY, MORS (Karahan KADRMAN), Okan YARGICI, Bahar OGANER, Gülşah KARANLIK, Elvan EKREN, Neda İ. ATAR, Özgür YAŞAROĞLU

Not: Sergi süresince her gün Karahan KADRMAN' ın performansı saat 18:00-20:00 arası izlenebilir.

posted by K2 @ 11:26 AM,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home