Site Network: K2 | Resartists | Artist projects |

 

K2 Güncel Sanat Merkezi












Transfer Uluslararası Sanat ve Sanatçı Değişim Programı

Transfer projesi, 1990 yılından beri uluslarası bir sanat ve sanatçı değişim programı olarak KRV Kültür sekreterliği tarafından değişik partner ülkeler ve değişik kültür kurumlarıyla KRV'de düzenlenmektedir. İsrail, İspanya'nın bazı bölgeleri ve Polonya ile yapılan üç Transfer projesinden sonra, 2005 yılında başlayıp bir kaç yıl sürecek olan bu uluslararası işbirliği projesinin merkezinde şimdi Türkiye bulunmaktadır.

KRV'dan Ludwig Forum Aachen, Bochum Müzesi ve Münster Çağdaş Sanatlar Müzesi; Türkiye'den ise Bilgi Üniversitesi ile bu üniversiteye ait yeni bir kültür merkezi olan santral-istanbul'un partner olarak katıldığı Transfer projesi, Türkiye'deki Goethe Enstitüleri ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından da desteklenmektedir. Ayrıca Ankara, İzmir ve Diyarbakır gibi Türkiye'nin diğer şehirlerinde de etkinlikler planlanmaktadır.

Aralık 2005'te partner kurumların da katılımıyla her iki ülkeden oluşan bir jüri, 100'deb fazla başvuruyu değerlendirerek Türkiye ve Almanya'da yedişer sanatçıyı seçmek üzere bir araya geldi.

Tüm sanatçıların Mart 2006'da KRV'ya gerçekleştirdikleri kısa bir ziyaret ve katıldıkları toplntılardan sonra Türkiye'li sanatçılar 2006 Haziran ve Temmuz aylarında Kuzey Ren Vestfalya'nın partner şehirlerinde çalışma amaçlı aklmak üzere davet edildiler.

Kuzey ren Vestfalya'lı sanatçılar 2006 Ekim ve Kasım aylarında Türkiye'deki partner şehirlere gidecekler.

Küratörlerin(Türkiye'de Şubat 2007, Almanya'da Mart 2007) gerçekleştirecekleri atölye gezilerinden sonra sanatçıların eserleri büyük sergilerde gösterime sunulacaktır: Eylül 2007'den Kasım 2007'ye kadar KRV'da, Aralık 2007'den Ocak 2008'e kadar Türkiye'de. Bu yaratıcı değişim programı ayrıca bir katalogda belgesel şeklinde sunulacaktır.

Tüm bunlara ek olarak yerel sanat dernekleri, yüksek okullar ve diğer kültür kurumlarıyla verimli bir işbirliği çerçevesinde başka etkinlikler de düzenlenecektir.

*****

Transfer The International Art and Artists Exchange Program

Transfer is an international art and artists exchange program organized by the NRW KULTURsekretariat (Cultural Secretariat of North Rhine-Westphalia) since 1990 in collaboration with changing partner countries and particular culture partners in North Rhine-Westphalia. Since 2005 the focus of this multi-year international cooperation project is on Turkey.

Participating in North Rhine-Westphalia are Ludwig Forum in Aachen, Museum Bochum and Münster Gallery for Contemporary Art. As partners on the Turkish side, in Istanbul, Istanbul Bilgi University and its new cultural site Santral Istanbul are involved. Transfer is also supported by the Turkish Goethe Institutes and Istanbul Foundation for Culture and Arts. Small-scale events are planned in other Turkish cities like Ankara, Izmir and Diyarbakir.

In December 2005, the binational Jury and the partner institutions met in Istanbul in order to select seven artists from Turkey and Germany from over 100 applicants.

After a short welcoming and the presentation of the selected artists in North Rhine-Westphalia in March 2006, the selected Turkish artists were invited for an artist residency from June to July 2006 in the participating North Rhine-Westphalian cities.

The North Rhine-Westphalian artists are residing in the Turkish partner cities in October and November 2006.

After the studio visits of the curators have taken place (February 2007 in Turkey, March 2007 in Germany) works of all artists will subsequently be shown in large exhibitions: from September to November 2007 in North Rhine Westphalia and from December 2007 to January 2008 in Turkey. A catalogue will document the creative exchange process.

Supplementary cultural events have also been scheduled – in productive cooperation with local art associations, universities and cultural institutions.



posted by K2 @ 6:54 PM,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home