Site Network: K2 | Resartists | Artist projects |

 

K2 Güncel Sanat Merkezi



DUYURU:

13. Avrupalı ve Akdenizli Genç Sanatçılar Bienali’ne katılım için geri sayım başladı.
İskenderiye, Türkiye’den genç sanatçıları bekliyor


Başvurular 15 Ocak’ta başladı.
Sabancı Üniversitesi bu yıl 25 Ekim- 4 Kasım 2007 tarihleri arasında Mısır’ın İskenderiye kentinde yapılacak olan 13. Avrupalı ve Akdenizli Genç Sanatçılar Bienali’ne (
http://www.bjcem.org/en/alexandria2007/) Türkiye’den katılacak yapıtları belirlemek üzere seçmelere başlıyor. Eser seçimleri, uluslararası bienal komitesi üyesi olan Sabancı Üniversitesi’nin oluşturacağı bir komisyon tarafından yürütülecek.
Ana amacı Akdeniz bölgesindeki ülkeler ve kültürel kurumlararası ilişkileri güçlendirmek olan bienalin teması ‘doğru zaman; değişimin mümkün olduğu an’ anlamına gelen Yunanca ‘kairos’ kelimesi çerçevesinde belirlendi.


13. Avrupalı ve Akdenizli Genç Sanatçılar Bienali’ne Türkiye’den katılmak isteyen sanatçılar, eserlerini görsel sanatlar (resim, heykel, gravür, fotoğraf, enstalasyon, performans, video-art, çizgi roman, multimedya, webart), uygulamalı sanatlar (görsel tasarım, web tasarımı, dijital sanat) ve müzik (rock, pop, caz, folk/etno, çağdaş, elektronik) olmak üzere üç ana sanat dalında gönderebilecek. Bienal’e sunulan eserlerin sayıları Uluslararası Bienal Komitesi tarafından belirlenecek. Genç sanatçıların katılımı Bienal’e katılan yönetimlerin ya da kurumların var olduğu bölgelerde yerel seçmeler yoluyla gerçekleştirilecek.

15 Ocak – 31 Mart 2007 tarihleri arasında başvuruların yapılacağı
Bienal’e katılmak isteyen sanatçılar, Bienal Şartnamesi ve başvuru formunu
http://kasagaleri.sabanciuniv.edu adresinden edinebilir.

Başvurular ve bilgi için:
Kasa Galeri Sabancı Üniversitesi İletişim Merkezi, Bankalar Cad. No:2, Karaköy/ İstanbul
Tel: 0212 292 4939/1508 (hafta içi 13:00-17:00)

posted by K2 @ 5:02 PM,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home