Site Network: K2 | Resartists | Artist projects |

 

K2 Güncel Sanat Merkezi



Sıradandan Yansıyanlar



K2 Eylül ayı içerisinde Phillippine Hoegen ve Sylvia Kouvali tarafından gerçekleştirilen projeye ev sahipliği yapıyor.

Sanatçılar:
Anneke A. de Boer
Berin Demiral
Lon Robbé
Martina Wolf
Nejat Sati
Nur Muşkara
Neriman Polat
Philippine Hoegen
Yasemin Özcan Kaya


Bakma, sanatçının olduğu kadar izleyicinin de bakışı, sanatçının işiyle ilişkisi ve bu ikisi arasındaki dinamikler bu projeyi biçimlendiriyor.
Sergide yer alan işler söz konusu duruma farklı biçimlerde yaklaşıyorlar, fakat her birinde bakış uzun uzun, acele etmeden, sıradan olayları izleyerek “bakma” eylemine dikkat çekiyor.
Nejat Sati ve Lon Robbé’un işlerinde baktığımız şeyi nasıl yorumlayacağımız sorunsalı araştırılıyor. Küçük teknolojik müdahalelerle gördüğümüz şey hakkında kuşku duymaya yönlendiriliyoruz. Berin Demiral’ın düşük teknoloji videolarında, onun gündelik hayatı nasıl gördüğü ve ele aldığına tanıklık ederken Anneke A. de Boer ve Yasemin Özcan Kaya ise bizleri öznenin bakışını algılamaya çağırır. Çerçeveleme gibi basit bir eylem aracışığıyla Nur Muşkara resimlerinde görüş alanını anlamla yüklüyor. Neriman Polats ve Philippine Hoegen’in işleri filmin fotografiye yaklaşması yada tam tersi bir durumdan beslenir, zaman durgun görüntüde tanımlıyor ve hareketi yavaşlatıyor.

Sergi her Cuma günü değişecektir, böylelikle işler arasındaki farklı ilişkiler keşfedilebilir. Sergiye katılan sanatçılarla işler üzerine konuşmalar ve film gösterimleri sergiye eşlik edecek.
Program:
2 Eylül, Cumartesi: Açılış
9 Eylül Cumartesil: Sanatçı Konuşmaları, Neriman Polat ve Yasemin Özcan Kaya
16 Eylül Cumartesi: Film Gösterimi
22 Eylül Cuma: Sanatçı konuşmaları, Anneke A. de Boer
23 Eylül Cumartesi: Gösterim
29 Eylül Cuma: Gösterim
30 Eylül Cumartesi: Kapanış Partisi

posted by K2 @ 12:26 PM,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home