Site Network: K2 | Resartists | Artist projects |

 

K2 Güncel Sanat Merkezi



Mercek - Mercimek: Başka Şehir/Ali Cherri/Nur Muşkara


07.03.2007 - 15.04.2007 / Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri

Çocukluk ve ergenliğini Lübnan iç savaşı (1974-1991) esnasında yaşayan Ali Cherri, Un Cercle autour du Soleil/A Circle around the Sun (2005) videosunda, savaşın gündelik yaşamın bir parçası olduğu, savaş deneyiminin artık ve mutlaka ‘travmatik’ olarak tanımlanamayacağı Beyrut’u, savaşın sona erdiğini öğrendiğinde içine düştüğü beklenmedik güvensizlik duygusunu yıllar sonra tekrar kurguluyor. Kişisel bir hikayeyi ve o kentte yaşayanların kolaylıkla tanıyacağı ardı arkası kesilmeyen ‘çirkin’ kentsel dokuyu bir araya getirerek, savaşla yaşama deneyimini hissettirmek için bir dil bulmaya çalışıyor.

Nur Muşkara’nın İzmir’de çektiği fotoğraflarıysa, neredeyse gerçeküstü bir etkiyi yaratmaya başlıyor. Özellikle büyük kentlerde, bir yerden bir yere gitmek başlı başına bir seyahat sayılabileceği halde, çoğu zaman yoldan çok, varılacak yer ve sonrası yol boyu yolcuyu meşgul eder. Muşkara’nın fotoğrafları, kentin içinde her gün yaptığımız fakat belki ancak fotoğraflandığında inanacağımız bir tanıklığı belgeliyor.

Ali Cherri, Beyrut, 1976, American University in Beirut Grafik tasarım bölümünden mezun oldu (2000). Yüksek lisans derecesini ‘Performing Arts’ alanında DasArts’da (Amsterdam) tamamladı. Burada, “As Dead as Ever” (ders/performans, 2002) ,RedRum (Guy Amitai ile video enstalasyon, 2003) ve “Un Cercle Autour du Soleil” (video,2005) (FAAP dijital sanatlar ödülü, VideoBrazil, Sao Paulo - Brazil) üretti.

“Give me a body then”(performans, 2005) isimli işini Diskurs 05 – genç performans sanat festivali Giessen – Almanya’da ve ‘Home Works III – a forum on cultural practices’ Beyrut’ta gösterdi. Halen VideoBrazil kapsamında Sao Paulo’da bir ‘art residency’ programına katılmaktadır.

Nur Muşkara, İzmir'de yaşıyor ve çalışıyor. Eğitimine Ankara'da başlayıp, Paris'te devam etti. 2004 Dokuz Eylül ÜniversitesiGüzel Sanatlar- Resim Bölümü mezunu.

Katıldığı sergiler:
2006- "Değişirsem Korkma". Kişisel sergi. K2 Oda sergisi. Kardıçalıhan- İzmir.
2006- "Sıradan Yansıyanlar". Proje: Philippine Hoegen, Sylvia Kouvalis. K2 Sanat Galerisi. Kardıçalıhan- İzmir.
2006- "Misafir Odası/ Proje 03". Proje: Dokuz Eylül Üniv. Öğretim Görevlisi Borga Kantürk. Ege Üniv. Atatürk Kültür Merkezi- İzmir.
2004- "Çatı" Karma sergi. Proje: Dokuz Eylül Üniv. Doç.Murat Özdemir. Kardıçalıhan- İzmir.



Sergi tarihleri :
7 Mart - 15 Nisan 2007
Açılış: 7 Mart Çarşamba, 18:30

http://kasagaleri.sabanciuniv.edu/07mercekmercimek.html

posted by K2 @ 2:30 PM,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home